5 ijzersterke argumenten om je stapels te koesteren

Je moet er toch niet aan denken….

Geen stapels, geen uitpuilende hangmappen, geen chaotische archiefkast meer. In plaats van je vertrouwde zoektocht in de papierjungle heb je ineens al je lopende zaken binnen handbereik en alleen maar actuele zaken in je naslag.

Dat is wel het laatste wat je wilt natuurlijk.

Wil je voorkomen dat je een werkplek krijgt die rust en ruimte uitstraalt? Gooi dan absoluut niets weg en schoon nooit op! Bewaar zoveel mogelijk informatie, bij voorkeur op papier en het liefst in stapelvorm.

Voel je toch de neiging om afstand te doen van je documenten? Met deze 5 ijzersterke, waterdichte redenen houd je alle paperassen binnen boord.

Ik bewaar deze papieren want….

1 ….je weet maar nooit. Misschien komt deze informatie ooit nog van pas. Ook over een jaar kan ik me zeker nog herinneren dat ik iets over dit onderwerp bewaard heb. En als ik dan heel goed nadenk weet ik beslist dat ik het op deze stapel, op deze plank, in deze kast heb gelegd.

2 ….collega’s rekenen erop dat ik alles bewaar. Zo leuk als ze mij om stukken vragen die zij nodig hebben (maar zelf niet meer kunnen vinden). Soms kost het opdiepen even tijd, maar mijn collega’€™s kunnen altijd bij mij terecht. Dat ze er gemakzuchtig van zouden worden kan ik me niet voorstellen.

3 ….het is vast heel interessant voor iemand anders. Er komt heel veel informatie langs die voor mijn werk niet van toepassing is maar voor een ander van belang kan zijn. Ik heb namelijk zelf ook zo’n ontzettend handige stapel met ongevraagde informatie. En als ik er ooit aan toekom om die stukken te lezen, zal ik ongetwijfeld ondervinden dat er hele nuttige dingen in staan.

4 ….het kan nog wel eens van pas komen. Misschien gaat er een keer iets mis met dat ene project en dan kan ik in de stapel met printjes en aantekeningen precies achterhalen wat er destijds is afgesproken. Dan kan ik, met mijn aantekeningen in de hand, keihard bewijzen dat het niet aan mij ligt dat er nu problemen zijn.

5 ….het is waarschijnlijk onmisbare informatie. Ik denk ècht dat er nog wel eens hele waardevolle en belangrijke documenten in die nostalgische, stoffige ordners zouden kunnen zitten. Het feit dat mijn voorganger (en diens voorganger) alles heeft bewaard zegt genoeg, toch? Dat er nooit een haan naar kraait wil nog niet zeggen dat het weg kan. Verstandig om dit historische deel van de kast in tact te laten.

En zeg nou zelf, het is toch heerlijk om van tijd tot tijd aangenaam verrast te worden door iets dat je al heel lang kwijt was en nu uit een stapel tevoorschijn komt? ; )

Heb jij nog een andere goede reden om informatie te bewaren? Deel het hieronder!