Help, ik ben veelbelovend! Jij ook?

Ben jij ook iemand die de dingen graag van de optimistische kant bekijkt?

Je denkt dat je die ene klus vrij snel af hebt en dat je die extra afspraak nog best kunt redden. Je zegt makkelijk iets toe want met een beetje goede wil gaat het allemaal wel lukken.

Natuurlijk weet je wel dat je de beschikbare tijd een tikkeltje overschat, maar gezonde druk houdt je scherp, toch? De beloftes sporen je aan om vaart te maken en efficiënt te werken. Bovendien houd je niet van nee zeggen of moeilijk doen, gewoon een kwestie van een beetje passen en meten. Niet piepen maar poetsen ; ).

Op zich niets mis mee,  behalve soms. Als er iets tussendoor komt, wat je niet hebt voorzien, dan zit je klem. Of als je de tijd, die je voor die taak nodig hebt, te krap hebt ingeschat, dan moet je je vrije avond opofferen. Of als je toch niet over die tomeloze energievoorraad blijkt te beschikken. Dan gaan beloftes ten koste van jezelf of moet je mensen teleurstellen.

Je wilt niet te boek staan als de persoon die zijn beloftes niet nakomt. Niemand is gebaat bij (te) veel belovende mensen. Laat geen spoor van tegenvallers, maar van meevallers achter!

Stap 1 Beloof niets maar vertel wat je van plan bent.

Stap 2 Maak een realistisch en flexibel plan dat een stootje van onverwachte omstandigheden kan hebben.

Stap 3 Communiceer zo vroeg mogelijk als je je plannen moet wijzigen.

Tip: Wil je je energielevel op peil houden? Deze ontmoeting laat jou weer bruisen!