Zo stop je heel eenvoudig het gejakker en gehaast

Heb je ook van die dagen die met een noodgang voorbij zoeven?

Je rolt van de ene activiteit in de andere. De vergadering is amper afgelopen of je volgende afspraak staat al ongeduldig te wachten.

Je hebt nauwelijks gelegenheid om tussentijds lucht te happen en je lunch is een boterhammetje achter de computer. Uit alle macht probeer je de sneltreinvaart van de dag bij te benen.

Heb je je wel eens afgevraagd wie of wat het tempo van jouw dag bepaalt?

Vroeger had ik een hamster met zo’n molentje in zijn kooitje. Als hij wakker was sprong hij in het molentje en begon hij te rennen. Het molentje draaide steeds sneller rond en de hamster ging steeds harder rennen. Soms kon hij het niet meer bijhouden en dan ging hij zelfs over de kop!

Zo is het ook vaak met onze dag. We hebben zoveel te doen dat we steeds harder gaan hollen. Het lijkt of de waan van de dag met ons aan de haal gaat.

Wat we dan vergeten, is dat het molentje zo hard draait als de hamster rent!

Dat je zo’n moordend tempo niet lang vol houdt spreekt voor zich. Dan loop je jezelf voorbij en ga je misschien wel over de kop.

Stap 1 Jij bepaalt hoe hard je rent, niet het molentje (de hoeveelheid werk of je agenda)

Stap 2 Sta even stil bij het tempo van jouw dag/week. Hoe hoog ligt jouw gemiddelde snelheid? ; )

Stap 3 Stop met hollen! Prop je dag niet vol en houd pauze.

Stap 4 Moet je rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Plan na zo’n haastdag een rustige dag zodat je het volhoudt.

Heb jij andere ideeën hoe je het gejakker kunt voorkomen?

Deel het hieronder!